ONTWIKKELING EIGEN CO2-ARM BETON ZONDER CEMENT

Devagro kijkt over muur van eigen activiteiten

Het verhaal van Ignace Degezelle leest als een trein. Na de opleiding textielingenieur ging hij in op het aanbod van zijn schoonvader om een aannemersbedrijf te starten, actief in de wegenbouw. Daaruit groeiden in amper 25 jaar tijd tal van andere firma's, actief in wegeninfrastructuur, recyclage, afbraak en bodemsanering. Kers op de taart is de recente ontwikkeling van een gepatenteerd soort nieuw beton dat geen cement of water meer bevat, een soort geopolymeer. Het nieuwe beton draagt de naam 'Eco2beton'. Momenteel lopen er nog volop testen en worden er ATG-keuringen aangevraagd. Als het plan van Degezelle werkt, betekent het een belangrijke omwenteling in de infrastructuurbouw.


VAN INFRASTRUCTUURWERKEN …

Devagro maakt deel uit van een groep van bedrijven die allemaal werden opgericht door Ignace Degezelle. Devagro zelf werd opgericht in 1989. “Dat was meteen ook het eerste bedrijf dat ik opstartte", steekt Ignace Degezelle van wal. “Met Devagro leggen we vooral wegen en andere infrastructuur aan. Ik ben immers gehuwd met de oudste dochter van een aannemer. Die zat zonder opvolging en daarom ben ik met mijn schoonvader in zee gegaan. Devagro is dan ook een samentrekking van Degezelle, Van Denbuverie en 'grondwerken'. Zelf ben ik textielingenieur van opleiding. Ik had echter snel door dat die sector geen grote toekomst meer beschoren was in Vlaanderen. Dat maakte de overstap naar de aannemerij iets gemakkelijker. Ik was 30 in 1989, ook dat maakte het gemakkelijker om nog aan iets nieuws te beginnen. We zijn vanaf nul begonnen, met amper één vrachtwagen en één graafmachine. Van daaruit zijn we gegroeid tot een uit de kluiten gewassen groep met tachtig werknemers."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.