Zo kiest u uw nieuwe graafmachine

vier cruciale vragen 

SMTIn een poging om de productiviteit te maximaliseren, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor de grootste machine met de grootst mogelijke bak, maar er komt veel meer bij kijken dan dat. Hier zijn vier essentiële vragen die u zich moet stellen bij het kiezen van uw nieuwe graafmachine.

1. Wat voor soort materiaal ga ik graven?
De grootste bak zal niet noodzakelijkerwijs het meeste materiaal in de minste tijd verplaatsen als het materiaal dicht en zwaar is. Als u probeert een grote bak te vullen met materiaal dat meer weegt dan de hefcapaciteit van de machine, is dit gevaarlijk voor zowel de machinist als de machine. Zware rotsen vereisen altijd een kleinere bak.

2. Hoe zal ik het materiaal transporteren?
Hoewel het belangrijk is om de grootte van de graafmachine af te stemmen op de eisen van het werk, is het ook belangrijk om te overwegen hoe mobiel de machine moet zijn. Welke afmetingen hebben de vrachtwagens en aanhangers van uw bedrijf en zijn er lokale vervoersbeperkingen?

3. Wat is mijn reachrequirement?
Hoewel een kortere arm de capaciteit van de bak kan vergroten, kan het zijn dat de machinist niet in staat is om de vereiste graafdiepte te bereiken. Het is belangrijk om van tevoren rekening te houden met deze problemen, want het kost tijd en geld om de arm aan te passen.

4. Welke spoorbreedte heb ik nodig voor de stabiliteit?
Als u in een steengroeve werkt, waar het materiaal hard is en er veel grote rotsen zijn, hebben smalle rupsbanden de voorkeur. Als u echter in zacht zand werkt, hebt u een zo breed mogelijk spoor nodig om te voorkomen dat de graafmachine wegzakt. Bij het kiezen van een nieuwe graafmachine is het belangrijk om over al deze scenario's na te denken en uw machinisten hierbij te betrekken. Op die manier bent u er zeker van dat u een machine hebt die geschikt is voor het werk en dat uw personeel zich prettig voelt om er mee te werken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.