BIA Group levert wielladers aan Lafarge/Holcim

Machines zijn uniek in België

De groep Lafarge/Holcim, producent van cement en granulaat, heeft twee Komatsu wielladers van grote capaciteit aangekocht. Het gaat om de WA480-8 en de WA500-7. Beide machines zullen ingezet worden voor de overslag van granulaten bestemd voor klanten.
De WA480 is de eerste wiellader van dat type die in België verkocht werd. De machine is bestemd voor de steengroeve van Trooz, in de omgeving van Luik. Ze wordt aangedreven door een nieuwe Komatsu dieselmotor van 223 kW / 303 pk met selectieve katalytische reductie die de uitstoot beperkt met behulp van AdBlue. De wiellader heeft ook een nieuw, automatisch graafsysteem dat het laadvermogen optimaliseert en de vermoeidheid van de bestuurder verlicht. De vernieuwde bak en de vrijloopstop (Auto-Idle-Shutdown) verbeteren de productiviteit en beperken het brandstofverbruik en de operationele kosten, ongeacht de uitgevoerde werken.
De WA 500-7 is bedoeld voor de Carrière du Milieu in Gaurain-Ramecroix. De machine onderscheidt zich door een grotere efficiëntie en een 10% lager verbruik. Daarnaast is sprake van meer bestuurderscomfort en een groot onderhoudsgemak, wat de productiviteit vergroot en de exploitatiekosten beperkt.
Voor meer informatie over de wielladers kan u terecht op de website van BIA Group.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.