Composietbrug op fietsostrade Antwerpen-Lier

Eerste fietsbrug in composiet met vrije overspanning van 26,6 m

Op de fietsostrade F11 kan je vanaf nu de spoorlijn Antwerpen-Lier op de grens van Boechout en Mortsel oversteken via een composietbrug van dertig meter lang en vijf meter breed. Naast de langste composietbrug van het land is het tevens de eerste fietsbrug in glasvezelsterke kunststof met een vrije overspanning van 26,6 meter. Er werd voor dat materiaal gekozen omdat het licht, stevig en niet gevoelig is voor corrosie. Daardoor heeft de brug een levensduur van meer dan honderd jaar en is ze flexibel en snel te installeren.
De brug werd gemaakt in het atelier van Composite Structures in Nederland, in opdracht van Janson Bridging. Het hele proces om de fietsbrug te maken, nam slechts twee maanden tijd in beslag. In de nacht van 1 op 2 mei werd de brug in één geheel vervoerd. De brug van ongeveer 30 ton werd door middel van een kraan over de spoorlijn gehesen.
Momenteel werken Willemen Infra en Franki Construct, in opdracht van de provincie Antwerpen, samen aan de toekomstige fietsostrade van aan de luchthaven in Deurne tot in Boechout, een traject van 3,7 km. Er moeten nog enkele delen geasfalteerd worden of voorzien worden van de rode toplaag. Als alles volgens plan verloopt, wordt het fietspad voor het bouwverlof open gesteld voor het deel vanaf de Vosstraat tot aan de fietstunnel van de Pater Renaat Devosstraat.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.