Bouw heeft steeds meer technische profielen nodig

Confederatie Bouw wil juiste vaardigheden bijbrengen met Europees project

De vaardigheden die werknemers nodig hebben in de bouwsector evolueren razendsnel. De sterk oprukkende digitalisering, de evoluties op het vlak van energie en de groei van de circulaire economie zorgen ervoor dat de bouw nood heeft aan nieuwe, meer technische profielen. En die zijn vaak moeilijk vindbaar. Om ervoor te zorgen dat meer mensen de juiste vaardigheden hebben, neemt de Confederatie Bouw deel aan het Europese Blueprint-project (Blauwdrukproject voor de bouwsector), en dat samen met drie Europese sectororganisaties, acht andere nationale sectorfederaties en 12 vormingscentra uit 12 EU-lidstaten.
De Confederatie Bouw zal in de eerste plaats een analyse maken van de discrepantie tussen de huidige en toekomstige vaardigheden, nagaan hoeveel werknemers moeten worden opgeleid en maatregelen uitwerken om de huidige ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod weg te werken. Bedoeling is om er de goede praktijken en innovatieve initiatieven uit te filteren, zodat deze ook in andere EU-lidstaten kunnen worden toegepast. Finaal moeten de vaardigheden van werknemers vooruit gaan op het vlak van digitalisering, energie-efficiëntie en circulaire economie en moeten deze gecertificeerd worden. Tot slot wordt er een grootschalige bewustmakingscampagne opgezet.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.