Hoge herstelkosten voor machines vermijden

Extended Life van BIA voert proactieve controle uit

Toen Lhoist Groep, die exploiteert uit de steengroeve van Merlemont, ging nadenken over de vervanging van hun wiellader, bleek het niet het juiste moment om te investeren in een nieuwe machine. Daarom nam de exploitatiemanager een andere optie in overweging: een Extended Life van BIA. “Je kunt dat het best vergelijken met een volledige check-up bij de dokter”, vertelt Stephan Van Houtvinck, aftersalesverantwoordelijke bij BIA België. “Door de inspectie op het juiste moment uit te voeren kun je proactief de balans opmaken en grote problemen met hogere kosten voorkomen.”
Concreet betekent Extended Life dat technici van BIA de machine grondig inspecteren. Ze meten en controleren alle punten die de machine kunnen doen stilvallen. Het resultaat is een volledig rapport met foto’s en een verslag van de genomen maatregelen en alle gecontroleerde elementen. Een expert zal op basis van dit rapport de risico's op korte en middellange termijn en de revisieofferte toelichten aan de eigenaar van de machine. Die bepaalt zelf wat hij wil laten herstellen en de werkzaamheden kunnen vervolgens worden ingepland.
Bij de wiellader van Lhoist Groep werd een scheur in de voorste overbruggingssteun vastgesteld. Het bedrijf besliste om de aandrijver te reviseren, waardoor de machine tijdelijk uit het bedrijf werd genomen. Door dit tijdig in te plannen kon de steengroeve via een verhuurbedrijf de afwezige wiellader tijdelijk vervangen en kon BIA ruim van tevoren de specifieke onderdelen bestellen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.